Bisschoppen gaan voor in online viering 17 mei

Nu ons sociale leven bijna is stilgevallen en we langere tijd niet naar de kerk kunnen gaan, zoeken we naar nieuwe wegen om elkaar nabij te zijn en te blijven. 


Als onderdeel daarvan vierden de aartsbisschop-elect van Utrecht, Bernd Wallet, en de bisschop van Haarlem, Dirk Jan Schoon, de zondagen tot en met de eerste zondag van Pasen, samen eucharistie vanuit de oud-katholieke kerk van de H. Georgius in Amersfoort. De bisschoppen werden bijgestaan door een organist en een cantor.

Op de zondagen van Pasen tot en met Pinksteren en op Hemelvaartsdag zal één van de bisschoppen voorgaan, geassisteerd door een pastoor uit het andere bisdom en door een organist en een cantor. 


Vieringen via YouTube Live

De vieringen zijn te volgen via een livestream op YouTube. Daar zijn de diensten ook op een later moment terug te kijken.

Via onderstaande link (=afbeelding onder 'komende zondagen') krijgt u toegang tot de livestream.

Als u op de link klikt verschijnt een zwart scherm met daarin de tekst 'Video niet beschikbaar' en daaronder 'Bekijk deze video op YouTube'. Door op die laatste onderstreepte tekst te klikken wordt u doorgestuurd naar YouTube Live waar u de livestream kunt volgen.  

U kunt de vieringen ook rechtstreeks op YouTube live opzoeken (zoek op: 'vieringen oud-katholieke kerk van nederland'), ook op uw digitale TV. Op YouTube kunt u zich abonneren op het kanaal 'Vieringen Oud-Katholieke Kerk van Nederland'. Zo kunt u de komende weken de vieringen daar eenvoudig terugvinden. 

Wij hopen dat velen van u meevieren om zo gestalte te geven aan de gemeenschap van de kerk, die zich verbonden door de heilige Geest voorbereidt op de viering van Pasen.

Tips voor het meevieren van een online eucharistieviering


Komende zondagen

De viering van komende zondag 17 mei begint om 10.00 uur.

Het liturgieboekje voor deze viering kunt u hier downloaden. 

De volgende vieringen van de Paastijd vinden plaats op:

  • 21 mei, 10.00 uur, Hemelvaartsdag
  • 24 mei, 10.00 uur, zevende zondag van Pasen
  • 31 mei, 10.00 uur eerste zondag van Pinksteren

Thuiscollecte van de online viering van 17 mei
Om de thuiscollecte te betalen kunt u een overschrijving doen via uw bank. Het is ook mogelijk om de betaling via iDeal te doen door te klikken op onderstaande link. U komt dan op een betaalpagina waarop het nummer en de naam van de rekening van de Oud-Katholieke parochie van Gouda al zijn ingevuld. U kunt het voorgesteld bedrag aanpassen. Soms is het nodig op de knop te drukken terwijl u op de link klikt.
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=fWl13ZcgzrCmYC4H4D9LulbMjDOJdGot

Landelijk collectedoel

Uw bijdrage wordt de komende weken gevraagd voor de actie 'Geef voor Zorgverleners' van de Stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Als een zorgverlener zelf door het coronavirus ziek wordt of daaraan overlijdt, blijken er financiele problemen voor de persoon in kwestie of diens nabestaanden te ontstaan. De actie 'Geef voor Zorgverleners' is door mensen uit de zorg zelf gestart om met een eenmalige bijdrage de ergste nood te lenigen. De waardering die wij als samenleving aan de zorgverleners verschuldigd zijn, willen we ook graag tot uitdrukking brengen met onze bijdragen aan de collecte van deze weken.

U kunt voor een bijdrage aan het landelijk collectedoel gebruik maken van Tikkie via: 

https://tikkie.me/pay/OKKN/njEMyyD2FQD5tn6mupZYTa

of door onderstaande QR code te scannen.

Dit kan op verschillende manieren:

  1. met de camera van uw telefoon; u krijgt vervolgens de melding: 'tik hier om naar tikkie.me te gaan...'
  2. met de Tikkie app
  3. met een QR scanner op uw telefoon
  4. alleen wanneer u een ABN AMRO rekening heeft: via de internetbankieren app op uw telefoon (niet inloggen, maar naar de QR scanner in deze app gaan)

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Website Oud-Katholieke Parochies H.Johannes de Doper en H.Bartholomeus |Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum|

Disclaimer