Bisschoppen gaan voor in onlineviering van 10 mei

Nu ons sociale leven bijna is stilgevallen en we langere tijd niet naar de kerk kunnen gaan, zoeken we naar nieuwe wegen om elkaar nabij te zijn en te blijven. 


Als onderdeel daarvan vierden de aartsbisschop-elect van Utrecht, Bernd Wallet, en de bisschop van Haarlem, Dirk Jan Schoon, de zondagen tot en met de eerste zondag van Pasen, samen eucharistie vanuit de oud-katholieke kerk van de H. Georgius in Amersfoort. De bisschoppen werden bijgestaan door een organist en een cantor.

Op de zondagen van Pasen tot en met Pinksteren en op Hemelvaartsdag zal één van de bisschoppen voorgaan, geassisteerd door een pastoor uit het andere bisdom en door een organist en een cantor. 


Vieringen via YouTube Live

De vieringen zijn te volgen via een livestream op YouTube. Daar zijn de diensten ook op een later moment terug te kijken.

Via onderstaande link (=afbeelding onder 'komende zondagen') krijgt u toegang tot de livestream.

Als u op de link klikt verschijnt een zwart scherm met daarin de tekst 'Video niet beschikbaar' en daaronder 'Bekijk deze video op YouTube'. Door op die laatste onderstreepte tekst te klikken wordt u doorgestuurd naar YouTube Live waar u de livestream kunt volgen.  

U kunt de vieringen ook rechtstreeks op YouTube live opzoeken (zoek op: 'vieringen oud-katholieke kerk van nederland' of 'OKKN viering 9 april'), ook op uw digitale TV. Op YouTube kunt u zich abonneren op het kanaal 'Vieringen Oud-Katholieke Kerk van Nederland'. Zo kunt u de komende weken de vieringen daar eenvoudig terugvinden. 

Wij hopen dat velen van u meevieren om zo gestalte te geven aan de gemeenschap van de kerk, die zich verbonden door de heilige Geest voorbereidt op de viering van Pasen.

Tips voor het meevieren van een online eucharistieviering


Komende zondagen

De viering van komende zondag 10 mei begint om 10.00 uur.

Het liturgieboekje voor deze viering kunt u hier downloaden. 

Als u hem niet kunt of wil printen, kunt u de download ook eenvoudig vanaf een tweede scherm (telefoon, ipad o.i.d.) bekijken; download u het in dat geval op het tweede apparaat. 

De volgende vieringen van de Paastijd vinden plaats op:

  • 17 mei, 10.00 uur, zesde zondag van Pasen
  • 21 mei, 10.00 uur, Hemelvaartsdag
  • 24 mei, 10.00 uur, zevende zondag van Pasen
  • 31 mei, 10.00 uur eerste zondag van Pinksteren

'Thuis-collecte'

Collecte voor uw eigen parochie of statie
In deze Paastijd kan de parochiegemeenschap niet bijeenkomen. Dat raakt ons in de eerste plaats in het hart als liturgievierende gemeenschap van mensen die naar elkaar omzien. Maar er komt bij dat uw eigen parochie of andere kerkplek nu ook de inkomsten van de collecten misloopt. Daaruit wordt veel kerkewerk betaald, waaronder het pastoraat. Daarnaast lopen sommige van onze kerken reguliere huurinkomsten van het kerkgebouw door gebruik van derden mis. Daarom roepen wij iedereen die tot een oud-katholieke parochie of statie behoort op de eigen gemeenschap ruimhartig te gedenken. Dit kan via het rekeningnummer op de website van uw parochie of in uw digitale nieuwsbrief.

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=LdDLmHrM0xnhzrutL15xdpn0wjYrjzTY

 

Landelijk collectedoel
Als alternatief voor of bijkomend aan een gift aan uw parochie bevelen we voor de collecte van 26 april de actie 'Wereldwijd strijden tegen corona' van Kerk in Actie bij u aan. 

"Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen. Ook op plekken waar nauwelijks zorg is. Een ramp van ongekende omvang dreigt te ontstaan in veel landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Lokale kerken staan op om erger te voorkomen. Bijvoorbeeld door voorlichting te geven en zo te voorkomen dat er verdere besmetting plaatsvindt. Of door medische hulp te bieden aan mensen die daar anders geen toegang tot hebben. Steeds meer organisaties en kerken vragen Kerk in Actie om hen hierbij te ondersteunen. Zij kunnen dat niet zonder ons!"

U kunt voor een bijdrage aan het landelijk collectedoel gebruik maken van Tikkie via: 

https://tikkie.me/pay/OKKN/9A6V3QiAq1u9V4E3vQYVos

of door onderstaande QR code te scannen.

Dit kan op verschillende manieren:

  1. met de camera van uw telefoon; u krijgt vervolgens de melding: 'tik hier om naar tikkie.me te gaan...'
  2. met de Tikkie app
  3. met een QR scanner op uw telefoon
  4. alleen wanneer u een ABN AMRO rekening heeft: via de internetbankieren app op uw telefoon (niet inloggen, maar naar de QR scanner in deze app gaan)

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Website Oud-Katholieke Parochies H.Johannes de Doper en H.Bartholomeus |Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum|

Disclaimer