OPEN DAG SWANENBURGHSHOFJE 9 juni a.s.

Altijd al benieuwd geweest hoe het is om in het Swanenburghshofje in Gouda te wonen? Kom dan langs tijdens de Open dag op zaterdag 9 juni. Tussen 11 en 15 uur kunt u een van de huisjes ook van binnen bekijken. Een unieke kans, want de woningen zijn vrijwel altijd bewoond en dan niet voor bezoek toegankelijk. Het Swanenburghshofje ligt aan Groeneweg 42.

Het Swanenburghshofje stamt uit 1692 en is gefinancierd met een bijdrage uit de erfenis van de rijke houthandelaar Noach Corneliszoon Swanenburgh. De kerk kon hiermee op een stuk grond aan de Groeneweg elf huisjes bouwen. Oorspronkelijk waren de huisjes bestemd voor ‘oude, eerlijcke vrijsters ofte weduwen’. Tegenwoordig worden de huisjes beheerd door Stichting Christelijke Hulpverlening ’t Swanenburghshofje.

Deze stichting begeleidt mensen met maatschappelijke en/of psychosociale problemen o.a. met tijdelijke huisvesting in een van de tien woningen van het hofje. Deskundige vrijwilligers helpen de bewoners om tot rust te komen en toe te werken naar een nieuwe zelfstandigheid buiten het hofje. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het regionale netwerk van professionele hulpverleners, instanties en kerkelijke organisaties. Tijdens de Open dag vertellen bestuur en medewerkers u graag meer over dit werk. Van harte welkom!

www.swanenburghshofje.nl

Website Oud-Katholieke Parochies H.Johannes de Doper en H.Bartholomeus |Site design & techniek: Sync. Creatieve Producties, Hilversum|

Disclaimer